Follow-up-ul dezbaterii publice organizată de către Centrul de Consultanţa si Management al Proiectelor Europroject Slatina, vineri 30 noiembrie.

Celor care au dat curs invitaţiei noastre le mulţumim si îi mai aşteptăm şi la alte evenimente.

DezbaterePublică.ro – proiect pilot de comunicare publica on line

SLATINA  03 DECEMBRIE 2007

 Slatina, 3 decembrie 2007

 

Stimate Domn/ Doamnă,

Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectului EUROPROJECT in parteneriat cu ADDS - Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Slatina, a avut plăcerea de a va avea alaturi la lansarea proiectului pilot de comunicare publică on line Dezbaterepublică.ro.

        

Proiectul este finanţat de Parlamentul României - Camera Deputaţilor şi se adresează, în special, cetăţenilor din judeţul Olt care doresc să se implice în procesul decizional public şi în procesul de elaborare a actelor normative.

     

In cadrul acestei dezbateri publice au fost invitaţi toţi deputaţii de Olt, răspunzând invitaţiei domnii deputaţi Florin Iordache şi Cătălin Matei.

   

Alături de prezenţa mass-mediei locale ( Gazeta Oltului, Gazeta de Olt, Glasul Oltului, Evenimentul de Olt) ,ai reprezentanţilor mai multor IMM-uri si ONG-uri, a inceput sesiunea de dezbateri care a fost moderată de dl Florin Jianu , preşedinte al Centrului de Consultanţă şi Management al Proiectelor EUROPROJECTşi promotor al acestui proiect.

     

Acesta a prezentat pe scurt publicului prezent, obiectivele şi activităţile proiectului pilot ,punând accent pe implicarea mai activă a cetăţeanului prin intermediul instrumentelor online, în procesul decizional public. Pentru o mai bună informare, dna Meda Vasile, partener în acest proiect ,a prezentat Legea 52/2003 privind Transparenţa Decizională.

   

Domnii deputaţi, printre altele, au descris traseul unei legi in Parlament, dificultăţile întâmpinate, participarea cetăţenilor la procesul de dezbatere publică, iniţiativele locale in Parlament. Dl deputat Florin Iordache a explicat momentele în care cetăţeanul poate interveni în modificarea unei legi: fie când iniţiativa se află pe site-ul ministerului care o propune, fie dacă nu a intervenit atunci, o mai poate face când se află în dezbatere la comisie.

  

De asemenea, acesta i-a informat pe cei prezenţi la acestă dezbatere, despre iniţiativele legislative ale deputaţilor de Olt, amintind în acest sens şi o iniţiativă care îi aparţine: aceea privind acordarea de sprijin financiar din partea statului celor cu venituri modeste pentru montarea de centrale termice.

  

Dl deputat Cătălin Matei Matei a solicitat din partea cetăţenilor mai multă comunicare şi implicare, astfel încât aleşii să fie la curent cu problemele acestora şi să poată să propună schimbări legslative în concordanţă cu nevoile reale ale cetăţenilor.

   

Participanţii la dezbatere au interacţionat cu deputaţii invitaţi, punând in discuţie inutilitatea implicării cetăţenilor prin faptul că propunerile cetăţenilor la modificări ale legilor nu sunt luate în consideraţie. Un alt punct atins a fost necesitatea unei campanii de informare in ceea ce inseamnă a fi cetăţean european, ce drepturi avem ca şi cetăţeni europeni.

 

Un alt invitat a solicitat necesitatea unei mai bune educaţii in ceea ce inseamnă o lege, cine o iniţiază, care e traseul, etc., dorindu-se chiar postarea Constituţiei pe site pentru o mai buna informare a cetăţeanului.

 

Prin organizarea acestei  dezbateri publice, s-a dorit o mai buna informare a societăţii civile şi o mai activă implicare din partea acesteia in viaţa politică sau în dezbateri.

 

EUROPROJECT mulţumeşte celor care au răspuns invitaţiei de participare la aceste discuţii, iar pe cei care nu au putut veni, îi invităm să viziteze site-ul www.dezbaterepublică.ro şi să dezbată.

Cu această ocazie, anunţăm şi faptul că în data de 12.12.2007, intre orele 12.00 – 14.00, sunteţi cu toţii invitaţi să intraţi la secţiunea CHAT din cadrul site-ului www.dezbaterepublica.ro , să dezbatem iniţiative locale împreună cu deputaţii de Olt. Vom reveni cu informaţii despre organizarea acestei dezbateri online.

 

Cu stima,

Florin JIANU

Preşedinte CCMP EUROPROJECT

0723 324 513

 

 
 
 

 

 

HOMEPAGE We made this website