vizitati www.dezbaterepublica.ro
DEPUTAT PENTRU O ZI
»
Proiect finanţat de Camera Deputaţilor prin Programul Parteneriat cu societatea civilă

Chestionar

Promotor: Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor "EUROPROJECT"
Finantator: Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor

Scopul proiectului: Scopul proiectului îl reprezinta cunoasterea si învatarea de catre tineri a modului în care functioneaza sistemul parlamentar în România, prin exersarea mecanismelor parlamentare în conditii reale.

Rolul proiectului: În cadrul proiectului se va organiza: un seminar de informare având ca rezultat cunoasterea sistemului decizional specific Camerei Deputatilor precum si a activitatii parlamentare si nationale, si activitatea “Deputat pentru o zi”, prin implicarea a 20 de tineri selectati în functie de gradul de cunoastere al sistemului parlamentar românesc, gradul de motivare si implicare în viata sociala si economica si interesul în ceea ce priveste mecanismul legislativ intern al Camerei Deputatilor din România. În urma acestei simulari, se va întocmi un raport de evaluare referitor la eficienta introducerii în cadrul Camerei Deputatilor a unui program de stimulare participativa a tinerilor la astfel de simulari, cu scopul cresterii vizibilitatii, cunoasterii rolului, mecanismelor interne si a importantei acestui for în sistemul parlamentarismului românesc.

Grupul tinta îl reprezinta tineri cu vârste între 18 si 30 de ani din judetul Olt. Proiectul „Deputat pentru o zi” îsi propune sa contribuie la o mai buna cunoastere si implicare a tinerilor în luarea deciziilor la nivel comunitar, precum si o mai buna valorificare a potentialului acestora în ceea ce reprezinta procesul legislativ din România, prin învatare, exersare si participare în cadrul decizional constituit de Camera Deputatilor.

Rezultatul proiectului:
- Imbunatatirea comunicarii publice
- Crearea unui instrument dinamic de informare publica
- Constientizarea publicului cu privire la rolul sau activ in decizia publica si punerea la dispozitia acestuia a unei posibilitati de dezbatere publica independenta de locatie si ora ( intr-o sala virtuala).
- Raport care va fi inaintat Camerei Deputatilor privind reactia cetatenilor la acest tip de instrument de dezbatere publica si posibilitatea ca toate proiectele legislative sa aiba posibilitatea dezbaterii publice online.

 
 

 
 

EVENIMENT - PREZENTARE PROIECT
Slatina, 30 noiembrie 2007

Follow-up-ul dezbaterii publice organizata de catre Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor Europroject Slatina, vineri 30 noiembrie. Celor care au dat curs invitatiei noastre le multumim si îi mai asteptam si la alte evenimente. ...detalii

 
 
 
 

 
 
 
 
vizitati www.dezbaterepublica.ro DezbaterePublica.ro
»
proiect pilot de comunicare publica on line


Promotor: Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor "EUROPROJECT"
Finantator: Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor
Parteneri: ADDS - Asociatia pentru Dezvoltare Durabila Slatina

Scopul proiectului: Imbunatatirea modului in care este implementata Legea 52/2003 privind Transparenta Decizionala prin folosirea instrumentelor online in scopul dezvoltarii implicarii publicului in procesul de luare a deciziilor administrative si in procesul de elaborare a actelor normative.

Rolul proiectului: DezbaterePublica.ro isi propune sa contribuie cu o valoare adaugata fata de initiativele de implicare a cetatenilor in procesul decizional care au existat pâna la acest moment si sa ofere nu doar date statistice ci si solutii concrete pentru depasirea stadiului de formalitate in implementarea prevederilor Legii transparentei pentru ca aceasta sa devina un real instrument democratic, cadru de intâlnire al administratiei cu partenerul ei, cetateanul.
Tinând cont de faptul ca in România numarul conexiunilor la internet este de peste 3,5 miloane iar media utilizatorilor unei conexiuni este de 1,4 si ca un studiu recent al ARBOMEDIA prezinta profilul utilizatorului român de internet : tânar dar nu adolescent (cei mai multi intre 25 si 34 ani) - Educatie superioara, prezentul proiect isi propune sa implementeze intrumentele specifice marketing-ului on line in procesul de informare si consultare publica.

Grupul tinta: Persoane de varsta majora, utilizatori de internet din Judetul Olt.

Rezultatul proiectului:
- Imbunatatirea comunicarii publice
- Crearea unui instrument dinamic de informare publica
- Constientizarea publicului cu privire la rolul sau activ in decizia publica si punerea la dispozitia acestuia a unei posibilitati de dezbatere publica independenta de locatie si ora ( intr-o sala virtuala).
- Raport care va fi inaintat Camerei Deputatilor privind reactia cetatenilor la acest tip de instrument de dezbatere publica si posibilitatea ca toate proiectele legislative sa aiba posibilitatea dezbaterii publice online.

 
 
 
  Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor EUROPROJECT a lansat proiectul
TINERII: VIITORI ANTREPRENORI

»
Proiect in derulare

PROIECT FINANTAT DE AGENTIA NATIONALA PENTRU SPRIJINIREA INITIATIVELOR TINERILOR PRIN ”PROGRAMUL NATIONAL INITIATIVE COMUNITARE PENTRU TINERET 2007”

Promotorul proiectului  : Centrul de Consultanta si Managementul Proiectelor EUROPROJECT

Parteneri  : Agentia pentru Sprijinirea Studentilor - ASS

Scopul proiectului  : Stimularea abilitatilor antreprenoriale ale tinerilor la dezvoltarea economica

Obiectivul proiectului :
»
Dezvoltarea spiritului antreprenorial al tinerilor
» Posibilitati de dezvoltare pentru tinerii antreprenori

Grup tinta: Tinerii si studentii aflati in vacanta la Costinesti, precum si studentii recomandati de ASS.

Activitati:
»
Realizarea materialelor de informare si promovare
» Realizarea paginii proiectului
» Organizarea seminarului pentru tineri la Costinesti
» Asigurarea vizibilitatii proiectului
» Activitati specifice managementului proiectului

Rezultate:
» Informare antreprenoriala pentru 50 de studenti participanti la seminar
» Informare antreprenoriala pentru circa 200 de studenti beneficiari indirecti ai materialelor distribuite in cadrul proiectului
» Prezentarea proiectului inclusa pe site-ul www.europroject.org.ro
» Premierea a 10 studenti cu cate un stagiu de practica la sediul EUROPROJECT
» Premierea celor mai interesante 3 idei de afaceri, cu oferirea de consultanta pentru punerea in aplicare
» Editarea materialelor de informare si promovare a proiectului

Daca esti tanar, doresti sa te adaptezi la o lume in continua schimbare, doresti sa stii mai multe despre ANTREPRENORIAT, vrei sa-ti faci cunoscuta ideea de afaceri sau daca vrei sa afli cum poti sa o pui in aplicare scrie-ne la email: office@europroject.org.ro
Vrei sa stii ce inseamna ANTREPRENORIAT sau cu ce se ocupa un ANTREPRENOR?

ANTREPRENORUL e un tip care si-a inceput afacerile de cele mai multe ori ca raspuns download

ANTREPRENOR – DEVII SAU TE NASTI?
O parte din calitatile pe care un antreprenor le are, pot fi considerate urmatoarele: download

FACTORI EXTERNI CARE CONTRIBUIE LA SUCCESUL ANTREPRENORILOR download

TRASEUL UNEI AFACERI, DE LA IDEE LA PRACTICA. Ce resorturi imping un antreprenor download

PUNCTE TARI, PUNCTE SLABE identificate pentru a putea fi antreprenor download

CCMP EUROPROJECT si ASS organizeaza un concurs pentru cele mai bune idei de afaceri. Premiile constau in practica la sediul EUROPROJECT, consultanta in vederea punerii in aplicare a ideii de afaceri, sepci, tricouri, etc.

Daca ai o idee de afaceri (originala, viabila, inovativa, etc) si vrei sa afli cum poti sa o pui in practica, participa la concurs si trimite-o la office@europroject.org.ro impreuna cu chestionarul si poti avea sansa de a castiga un premiu. Majoritatea participantilor la concurs vor avea posibilitatea de a castiga un premiu.

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
   
 

Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor EUROPROJECT a lansat proiectul PERFORMANAGER
»
Proiect in derulare

Finantatorul proiectului  : Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei
Promotorul proiectului 
: Centrul de Consultanta si Managementul Proiectelor EUROPROJECT
Parteneri
 : Institutul National pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii
Scopul proiectului
 : imbunatatirea competentelor managerilor din intreprinderile din judetul Olt, in concordanta cu nevoile pietei de munca
Obiectivul proiectului
: sustinerea cresterii economice la nivel national si regional, in scopul cresterii potentialului national general
. » detalii

 
 
 
   

In cadrul proiectului PERFORMANAGER

Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor EUROPROJECT se vor organiza o serie de 10 stagii de formare in: managementul proiectelor, formare a specialistilor in managementul calitatii si comunicare in mediu organizational. Pentru inscrieri va rugam sa completati urmatorul formular.

 

   
 

» PROIECTE FINALIZATE

CENTRUL DE INCUBARE SI DEZVOLTARE A AFACERILOR SLATINA

Finantatorul proiectului : Ministerul Integrarii Europene
Promotorul proiectului :
Centrul de Consultanta si Managementul Proiectelor EUROPROJECT
Parteneri : Institutul National pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii

Scopul proiectului : sustinerea dezvoltarii de abilitati antreprenoriale in randul somerilor si disponibilizatilor din intreprinderi din Slatina, prin organizarea de cursuri antreprenoriale, activitati de informare, asistenta si oferire de spatiu pentru infiintarea de firme in vederea cresterii numarului antreprenorilor in zona, a cresterii numarului de locuri de munca si a cresterii economice viitoare

Obiectivul proiectului: Incurajarea cresterii economice si a ocuparii fortei de munca in Slatina prin sustinerea implicarii active in dezvoltarea nivelului antreprenorial in randul somerilor si a tinerilor care sa contribuie pe termen lung la o dezvoltare pe baze reale a nivelului economic, la marirea numarului IMM-urilor din zona precum si la crearea de locuri de munca in regiune

Grupul tinta:

Someri din randul disponibilizatilor din intreprinderile de stat din Slatina sau rude ale acestora (copii, soti, sotii);
Persoane care doresc sa se intoarca pe piata fortei de munca dupa o perioada de absenta;
Tineri someri.


Activitati:
Elaborarea de materiale informative si promotionale;
Realizarea ghidului: AFACERI. DE LA IDEI LA PRACTICA;
Organizarea de cursuri de dezvoltare antreprenoriale pentru someri;
Infiintarea de firme de catre someri;
Consultanta acordata somerilor privind procesul de integrare pe piata fortei de munca si infiintarea de firme;
Seminarea de informare si diseminare;

Rezultate:
Informarea si consilierea pentru 200 de someri;
20 de someri si-au infiintat propriile firme;
30 de someri si-au gasit un loc de munca;
S-a editat ghidul: AFACERI. DE LA IDEI LA PRACTICA in 3000 de exemplare.

 
 
   
 
 
 
 
 
   
 

» PROIECTE FINALIZATE

CENTRUL ANTREPRENORIAL SLATINA

Finantatorul proiectului  : Ministerul Finantelor

Promotorul proiectului  : Centrul de Consultanta si Managementul Proiectelor EUROPROJECT

Scopul proiectului  : dezvoltarea unui centru de consultanta si incubare pentru antreprenori în Slatina, jud. Olt

Obiectivele proiectului :
Dezvoltarea spiritului antreprenorial
Posibilitati de dezvoltare pentru intreprinzatori si afacerile acestora
Dezvoltarea unui mediu concurential bazat pe managementul performantei
Incurajarea solutiilor inovatoare a comunitatii de afaceri prin sprijinirea accesului antreprenorilor

Grupul tinta :
Disponibilizati din intreprinderile aflate in programul RICOP
Someri din zona, altii decat cei din programul RICOP
Tineri cu studii medii si superioare, sau studenti, potentiali intreprinzatori
Manageri ai unor firme deja existente

Activitati:
Editare de materiale informative si promotionale
Campanie de promovare a conceptului
Servicii de asistenta, instruire si consultanta cu privire la resursele manageriale, financiare si legislative ale unei afaceri
Servicii de preincubare - alegerea de 10-20 de antreprenori cu cele mai bune Business Plan-uri si cu cea mai buna capacitate manageriala si oferirea de spatiu permanent in cadrul Centrului in vederea dezvoltarii individuale
Seminarii informale - seminarii cu oamenii de afaceri de succes din regiune : Succes stories

Rezultate:
consultanta pentru 300 de persoane disponibilizate

dezvoltarea unui Centru de incubare;
scrierea unui Ghid al Antreprenorului

 
 
   
 

 

 
 

 

We made this website
 

 

HOMEPAGE